BPT Binnenbijster

Samen voor een veilige buurt

Welkom op de website van BPT Binnenbijster

  

Het BuurtPreventieTeam Binnenbijster, hierna kort BPT genoemd, is tot stand gekomen na een bijeenkomst over buurtpreventie op 21 januari 2015 in Den Bolder. Een aantal bewoners wilde een BPT oprichten en na deze bijeenkomst waren er voldoende vrijwilligers om dat te doen.


Waarom een BPT?

Een ieder zal uit eigen ervaring of van "horen zeggen" wel bekend zijn met inbraak of vernieling. Een BPT wil bijdragen aan het voorkomen daarvan. In het algemeen wil het BPT de veiligheid vergroten. Echter dat doen  niet (alleen) de leden van een BPT maar alle bewoners van de wijk waarvoor het BPT is opgericht. In dit geval: De Binnenbijster. Op deze kaart kun je zien welk gebied dat betreft.


Wat is het BPT?

Het BPT bestaat uit een Coordinator en een aantal straatvertegenwoordigers. Bij de coordinator komen meldingen binnen en hij onderhoud contact met gemeente en politie. Een straatvertegenwoordiger is het aanspreekpunt namens het BPT voor de bewoners van zijn straat. Tevens helpt hij met het organiseren van activiteiten en verspreiden van bijvoorbeeld flyers.


Wat vraagt het BPT van jou?

Wees alert en meld wat je verdacht vindt bij het BPT. Zo zorgen we er samen voor dat we het maximale doen om de wijk zo veilig als mogelijk te maken. Dat komt ten goede aan de leefbaarheid en sfeer. Heb je opmerkingen of ideeen ten aanzien van het BPT meldt dit dan ook. Dat kan via het contact formulier.


Wat meld ik aan het BPT?

Om ervoor te zorgen dat de juiste zaken op de juiste plek gemeld worden is een "Info-kaart meldingen" gemaakt. Daarop staat aangeven wat aan 112, 0900-8844 en/of het BPT gemeld moet worden. Aarzel niet om daarvan gebruik te maken!


Wat kan ik nog meer doen?

Vele handjes maken (zwaar) werk licht. Het BPT zou graag per straat of combinatie van straten een straatvertegenwoordiger willen hebben. Op dit moment is dat nog niet het geval. Kijk op de pagina 'Het team' en zie of voor jou straat nog een vacature is.